Doelgroep

Elke onderneming heeft werknemers die goed zijn in hun eigen vakgebied: de sales manager weet alles van verkoop, het hoofd productie kent de machines, de chef technische dienst zorgt voor onderhoud, de marketingmanager lanceert nieuwe reclamecampagnes en de medewerker inkoop bedingt de beste inkoopcondities. Al deze managers nemen ook regelmatig beslissingen met financiële gevolgen. Maar niet elke manager kan deze financiële gevolgen goed overzien of interpreteren.  

Daardoor zijn deze managers niet altijd volwaardige gesprekspartners of blijven ze zitten met vragen  over financiële onderwerpen. Ook directieleden vinden het vaak moeilijk om financiële overzichten goed te begrijpen en de juiste vragen te stellen aan controllers en accountants. Veel Zzp-ers worstelen ook regelmatig met de financiële aspecten van hun eigen onderneming. En bestuursleden en penningmeesters van verenigingen en stichtingen vinden het vaak lastig om de andere bestuursleden goed te informeren over de financiële aspecten en om vragen adequaat te beantwoorden. 

Als jij je herkent in deze beschrijving is de cursus Financiën voor non-financials vast iets voor jou. Je vooropleiding vinden we minder van belang. Als je enthousiast bent, leergierig en je wilt graag je kennis op financieel en/of administratief terrein uitbreiden of opfrissen, dan ben je van harte welkom.